srijeda, 25 oktobar 2017 19:16

Kotorski kulturni centar organizuje dva velika koncerta Crnogorskog simfonijskog orkestra na otvorenom

Piše: N. D. Piše: N. D. Foto: muzickicentar.com

Kulturni centar 'Nikola Đurković' naredne godine priređuje dva velika koncerta Crnogorskog simfonijskog orkestra u Kotoru. 

Koncerti, na kojima će nacionalni orkestar nastupiti u punom sastavu, održaće se na otvorenom, na nekom od kotorskih trgova. 

Ova inicijativa, pokrenuta od kotorskog kulturnog centra, realizovaće se u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore, sa kojim je potpisan sporazum o saradnji. 

'Vođeni željom da građanima Kotora priredimo poseban doživljaj klasične muzike, odlučili smo se da upriličimo koncerte Crnogorskog simfonijskog orkestra. Nedovoljna veličina glavne scene, da primi orkestar u punom sastavu, usmjerila je koncerte ka trgovima što će, vjerujemo, ova dva nastupa učiniti glamuroznijim. Bogato arhitektonsko nasljeđe odredilo je kotorske trgove za najljepše i najautentičnije umjetničke pozornice, dok je izraženi osjećaj domaće publike prema kvalitetnom muziranju potvrdio naše opredjeljenje da razvijamo i ovaj segment djelovanja - kazala je Marija Bernard ispred Centra za kulturu. 

U ovoj instituciji, dodala je Bernard, dogovoraju nove saradnje i projekte kojima će se ovaj, kao i drugi umjetnički segmenti, učiniti kvalitetnijim i učestalijim.

Pročitano 1676 puta Posljednji put izmijenjeno srijeda, 25 oktobar 2017 19:21
Ocjenite ovaj članak
(26 glasova)