četvrtak, 02 novembar 2017 18:46

Gradska galerija konačno u novom ruhu

Iako je godinama bila mjesto okupljanja kotorskih i regionalnih umjetnika, Gradska galerija tek sada dobija reprezentativni prostor, po mjeri Kotora i likovne publike.

Ovaj galerijski prostor, koji se nalazi na Pjaci od kina, u potpunosti je renoviran i svečano će biti otvoren povodom Dana opštine Kotor.

Uz radove kojima je prostor estetski preobražen, obezbijeđeno je i tehnološko osavremenjavanje galerije, tako da nova rasvjeta i postavljanje plafonskih nosača konačno dozvoljavaju organizovanje najzahtjevnijih izložbi i ostalih umjetničkih formi. 

'Veliko nam je zadovoljstvo da nakon dvanaest godina Gradska galerija konačno dobije uslove koji odgovaraju kulturnom renomeu Kotora. Zaslužio je grad slavnih likovnih stvaralaca kvalitetan izložbeni prostor, vjerujući da će Gradska galerija i dalje biti dom mnogim domaćim i inostranim umjetnicima', kazala je Marija Bernard, ispred Centra za kulturu 'Nikola Đurković'. 

Otvaranje galerije, 18. novembra u 19 sati, upriličiće kotorski umjetnici čiji će radovi biti odabrani na konkursu Gradske galeriji koji se tradicionalno održava povodom praznika kotorske opštine.

Pročitano 930 puta Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 02 novembar 2017 18:52
Ocjenite ovaj članak
(15 glasova)