srijeda, 29 novembar 2017 12:54

Kulturni centar podržao talentovanu gitaristkinju Nađu Janković

Kulturni centar podržao talentovanu gitaristkinju Nađu Janković Foto: Centar za kulturu 'Nikola Đurković'

Kulturni centar “Nikola Đurković”, uz podršku Ministarstva kulture, podržao je muzički razvoj Nađe Janković, talentovane gitaristkinje iz Kotora, koja već godinama osvaja brojna priznanja širom svijeta.

"Kulturni centar “Nikola Đurković” je tokom 2017. godine implementirao projekat 'Gitarom kroz svijet' koji je sufinansiralo Ministarstvo kulture Crne Gore, po Odluci o sufinansiranju programa i projekata od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno- umjetničkog stavarlaštva", saopštavaju iz gradske institucije kulture.

Aktivnosti ovog projekta su, navedeno je, podrazumjevale sufinansiranje učešća talentovane sugrađanke na međunarodnim seminarima i školama gitare u Braču, Peći, kao i koncerta u Štutgartu.

"Cilj projekta je da podržimo našu talentovanu sugrađanku u razvoju i napredovanju njene buduće karijere kao profesionalne muzičarke", istakli su u Kulturnom centru.

Nađa Janković nastupala je u Sloveniji, Španiji, Hrvatskoj, Italiji, Crnoj Gori, Rumuniji, Sjedinjenim američkim državama, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Srbiji, Grčkoj, Austriji, Albaniji, Bugarskoj i Njemačkoj. 

Dobitnica je brojnih prvih nagrada na prestižnim međunarodnim takmičenjima, a od 2016. godine član je “D'Addario porodice”.

Pročitano 1051 puta Posljednji put izmijenjeno srijeda, 29 novembar 2017 13:11
Ocjenite ovaj članak
(11 glasova)