četvrtak, 04 januar 2018 09:06

Novogodišnji koncert: Rađenović, Battinelli i Šišević oduševili Kotorane

Novogodišnji koncert, koji je Kotoru poklonila mlada sopranistica Tamara Rađenović sa svojim gostima baritonom Jacobom Bettinellijem i pijanistom Simom Šiševićem, održan je u crkvi sv. Duha.

Dvadesetogodišnja crnogorska sopranistica Rađenović diplomirala je na Kraljevskoj muzičkoj školi u Londonu pod pokroviteljstvom Alison Wellsa, Caroline Dowdle i Davida Rendalla. Dobitnica je stipendije za magistarske studije na istom fakultetu.

Koncert 103
Do sada je Tamara imala priliku nastupiti na različitim međunarodnim i nacionalnim projektima, festivalima, majstorskim kursevima, takmičenjima u Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji, Austriji, Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Španiji i Mauricijusu.

“Novogodišnji praznici su vrijeme darivanja i dijeljenja ljubavi, pa je tako naša mlada,a već veoma uspješna umjetnicaTamara Rađenović, sa svojim kolegama Jacobom Bettinellijem i Simom Šiševićem, odlučila da Kotoru pokloni ovaj, sigurna sam, nezaboravan koncert”, kazala je otvarajući koncert Marija Bernard, ispred Centra za kulturu 'Nikola Đurković' koji je organizovao koncert.

Koncert 84

Rađenović je koncert počela Šubertovom ‘Ave Maria’, nastavivši sa ‘O mio babbino Caro’, 'Il bacio'... Bettineli, umjetnik iz Hong Konga koji živi i radi u Londonu, izveo je Bizea, Maskanjija, dok je mladi pijanista iz Crne Gore Šišević, osim što je pratio operske umjetnike, izveo je kompozicju Muzički momenat od Rahmanjinova.

Koncert 107

Iz Centra za kulturu poručili su da se nadaju da će ovakvi koncerti postati tradicija.

Pročitano 378 puta Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 04 januar 2018 09:14
Ocjenite ovaj članak
(10 glasova)