ponedjeljak, 12 februar 2018 20:11

Održana radionica 'Omladina uči omladinu'

Radionica pod nazivom "Omladina uči omladinu: Zašto biti volonter?" održana je proteklog vikenda u prostorijama Kulturnog centra "Nikola Đurković" ( nekadašnji klub Nautika).

"Na skupu su predavali omladinci NVO Naša akcija, zatim Katarina Vukačinović ispred Omladinskog kluba Budva, Kancelarije za mlade Budva i Ana Ašanin u ime Omladinskog kluba Tivat. Prisustvovali su učenici OŠ "Naroni heroj Savo Ilić", OŠ "Ivo Visin", Gimnazije Kotor, predstavnica Kancelarije za prevenciju narkomanije Kotor, Fondacije Budva 2020 i naravno nama uvijek drag - Ilko Marović ispred Crvenog krsta Kotor. Nakon prezentacija uslijedila je i diskusija i druženje u cilju aktiviranja ovih volontera i razmjene ideja između opština.

Radionica je prva u nizu planiranih edukativnih i volonterskih aktivnosti za mlade u okviru projekta " Edukacijom i aktivizmom za ljepši grad i bolju budućnost". Pokrovitelj projekta je Opština Kotor, a nosilac projekta je nevladina organizacija "Naša akcija" koja se već od 2012. godine bavi građanskim aktivizmom i volonterizmom sa fokusom na mlade. Odmah sljedećeg dana omladinski volonteri (stari i novi članovi) učestvovali su u samoj podršci organizaciji karnevalskih aktivnosti, držali štand za crtanje lica na vratima grada. U znak zahvalnosti za uvijek odličnu podršku NVO Našoj akciji od strane kulturnog centra Nikola Đurkovic" omladina je završila i novu malu biblioteku na otvorenom i darovala je ovoj opštini za dalju upotrebu" – stoji u saopštenju NVO "Naša akcija".

Pročitano 373 puta Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 12 februar 2018 20:14
Ocjenite ovaj članak
(6 glasova)