ponedjeljak, 25 decembar 2017 16:44

Najuspješniji u sportu u 2017. godini: Nemanja Kašćelan najbolji sportista, AMSK 'Blažo Smiljanić' klub

Piše: N. D. Piše: N. D. Foto: facebook.com

Nemanja Kašćelan, član Auto moto sportskog kluba 'Blažo Smiljanić', najbolji je sportista Kotora u 2017. godini, odlučila je Komisija za sport Opštine Kotor i aktiv sportskih novinara. 

Kašćelan, trogodišnji uzastopni državni prvak, osvajač je zlatne kacige. 

Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Auto moto sportski klub Blažo Smiljanić', ekipni državni prvak, koji je u godini na izmaku dao sedam prvaka Crne Gore. 

amsk bs
Najperspektivniji mladi sportista za ovu godinu je Miroslav Perković, član VA 'Cattaro' i kapiten juniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore, koja je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu na Malti. 

Miodrag Matković, trener VK 'Primorac' i član stručnog štaba juniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore, najbolji je kotorski trener u ovoj godini. 

Nagrada najuspješnijeg sportskog radnika pripala je Igoru Majeru, organizatoru triatlon trke Ocean Lava Montenegro koja je, u okviru serije ovog takmičenja koje se održava u 12 zemalja svijeta, organizovana u Kotoru. 

tutta trieste 2 povratak
Specijalno priznanje za razvoj sporta dodijeljeno je Jedriličarskom klubu 'Lahor', koji je u ovoj godini proslavio sedam decenija postojanja, dok je specijalno priznanje za ostvareni vrhunski rezultat pripalo Milošu Radonjiću, kormilaru posade 'Lahora' koja je u oktobru osvojila prestižnu Mrdujsku regatu u Splitu. 

Posebna priznanja za ostvarene sportske rezultate pripala su Jovanu Pržici iz VA 'Cattaro', te igračima VK 'Primorac' Aljoši Mačiću, Vuku Draškoviću i Bogdanu Radnjiću, zlatnim juniorskim reprezentativcima u vaterpolu. Isto priznanje dodijeljeno je Andreju Joksimoviću i Balši Jokiću, osvajačima četvrtog mjesta na Evropskom prvenstvu u Sloveniji sa pionirskom košarkaškom reprezentacijom, kao i kik bokserki Anastaziji Petrović i članicama JJ 'Champion' Mirjani Martinović i Biljani Mitrović

U sastavu komisije bili su predsjednik Branko Nedović, Jelena Vukasović, Dejan Adžić, Petar Đakonović i Momo Knežević, dok je od novinara učešće uzeo Dragan Sklender iz Radio Kotora i Nikola Dončić ispred Kotor TV-a. 

Priznanja će svečano biti uručena u četvrtak, 28. decembra, u palati Bizanti.

Prilog

Pročitano 1102 puta Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 25 decembar 2017 17:06
Ocjenite ovaj članak
(8 glasova)