subota, 06 januar 2018 13:22

Vladimir Jokić i Dragica Perović čestitali Božić

Foto: Iva KERNEC Foto: Iva KERNEC

Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić i predsjednica Skupštine opštine Dragica Perović čestitali su pravoslavnim vjernicima Božić.

"Poštovane sugrađanke i sugrađani, u ime Opštine Kotor i lično, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti iskreno čestitam Božićne praznike. Od srca želim da najveći hrišćanski praznik provedete u dobrom zdravlju i prijatnoj porodičnoj atmosferi. Strpljenje, razumijevanje i ljubav – vrijednosti koje su utkane u tradiciju proslave Božića - neka budu podsticaj da obnovimo istinske ljudske vrline i postanemo bliži jedni drugima. Sa željom da poruke mira i zajedništva obilježe praznične dane, još jednom vam čestitam Božić i želim srećnu i uspješnu Novu 2018. godinu", stoji u čestitki predsjednika opštine Jokića.

v jokic

"Arhijerejskom namjesniku bokokotorskom, protojereju stavroforu, g-dinu Momčilu Krivokapiću, sa sveštenstvom, svim pravoslavnim vjernicima, našim sugrađanima i sugrađankama, najsrdačnije čestitam veliki hrišćanski praznik Dan roždestva Hristovog! Iskreno želim da Božić, praznik ljubavi i svjetlosti, koji podsjeća na važnost međusobnog poštovanja, povjerenja i razumijevanja, svi skupa provedemo u miru i radosti sa svojim porodicama i prijateljima i da se duh sloge i dogovora, koji krasi ovaj praznik, prenese i na sve dane koji predstoje! Neka ovaj praznik donese još više razumevanja među ljudima, podstakne i osnaži vrline mira i solidarnosti u današnjem svetu velikih izazova, a u domove unese ljubav, zdravlje i porodičnu sreću. Svima onima koji slave Novu godinu po starom Julijanskom kalendaru, najsrdačnije čestitam predstojeću Novu godinu, sa željom za dobro zdravlje, sreću, lični i porodični prosperitet. »Hristos se rodi – Vaistinu se rodi» ", stoji u čestitki predsjednice Skupštine Perović.

d perovic

Pročitano 377 puta Posljednji put izmijenjeno subota, 06 januar 2018 13:26
Ocjenite ovaj članak
(5 glasova)